Tajemství stromů ve sférickém kině

27.06.2014 11:08

    V pondělí 08. 06. 2015 zavítalo do naší mateřské školy sférické kino. Jedná se o novou a unikátní filmovou podívanou. Ojedinělý zážitek, nevídaná 360° 3D show v mobilním planetáriu. Tajemství stromů – podívaná nového typu vytvořená v souladu s principem „škola hrou“. Díky kopulovitému formátu se diváci stávají účastníky mnoha různých událostí.

    Všichni víme, že jsou stromy důležité pro udržení života na zemi a také pro zachování biologické rozmanitosti, ale PROČ tomu tak je? Kolik toho víme o fotosyntéze, oběhu kyslíku a struktuře stromů od kořenů až po listy? Jak stromy získávají energii ze slunce? Proč rostou? Jak to, že se voda z kořenů dostává v rozporu se zákony gravitace do listů v korunách stromů? Na tyto a další otázky mikrokosmu odpovídali hlavní hrdinové filmu: zvídavá a milá beruška Dolores a svatojánský brouček Michael.

    Spolu s nimi cestovaly naše děti zázračným světem přírody a odhalily největší tajemství stromů. Netradičně jsme všichni příběh sledovali na karimatkách vleže, příběh a unikátní kino se dětem velice líbilo a ještě dlouho si o něm povídaly. Pro příští školní rok plánujeme shlédnout další zajímavý film.              M. Hufnagelová

 

 

—————

Zpět