Školní výlet se skřítkem Kapičkou

11.06.2012 06:56

    Vítr, mraky, déšť, tak nás vítalo úterní ráno. My jsme se ale nezalekli a s elánem vyjeli autobusem do Opárna. Sešli jsme do Opárenského údolí, kde na nás čekal skřítek Kapička. Přivítal nás a ukázal nám cestu ke zřícenině hradu Opárno.

    Přeskakovali jsme potůček, zdolali kopec a za chvíli jsme se rozhlíželi přes pobořené zdi hradu. Viděli jsme kopce Českého středohoří a jeho nejvyšší horu Milešovku. Na hradě jsme se posilnili svačinou a pak hledali poklad hradního pána. Hurááá - Maxík po dlouhém hledání poklad objevil!

    Dole v údolí zurčel Opárenský potok. S Kapičkou jsme po něm pouštěli naše papírové loďky. Zkoušeli jsme, jak moc je voda v potoce studená. Brr a byla! Podařilo se nám ulovit 2 pulce a zblízka si je prohlédnout. Pozorovali jsme kameny na dně a rychlost proudu potoka. Protože bylo po dešti a hmyz byl schovaný, pozorovali jsme lupami kamínky, větvičky, šišky, listy a kůru stromů. Zahráli jsme si s Kapičkou hru, komu se udělají nejhezčí kola na hladině – to to žbluňkalo! Došli jsme až k dálničnímu mostu přes údolí a obdivovali jeho výšku. Kapička  nás také učil poslouchat, jak umí potůček hezky bublat a „vyprávět“ a jak v údolí krásně vyzpěvují ptáčci.

   Výlet se nám moc líbil. Poznali jsme, jak je naše česká země krásná a slíbili jsme si, že ji budeme chránit a opatrovat.     J.C.

                                                                                                                                                                                  

—————

Zpět