Školní projekt Děti z celého světa aneb všichni jsme kamarádi

10.06.2013 17:37

V pátek 7. června jsme ukončili společným setkáním dětí všech tříd MŠ školní projekt „Děti z celého světa aneb všichni jsme kamarádi.“ Čtrnáct dní se na třídách MŠ „cestovalo“ po světě. Děti se seznámily se všemi světadíly, ale hlavně se životem dětí na různých místech zeměkoule.

Každá třída se podrobněji zaměřila na určitý světadíl. Děti doplňovaly na mapě pamětihodnosti, přírodní divy, rostlinstvo, zvířata, známé osobnosti, ale také například kterou měnou se kde platí, či jakým jazykem se kde mluví. Děti si nakreslily obydlí příznačná pro indiány, eskymáky, africké a australské domorodce a obyvatele Evropy. Poslechly si ukázky hudební produkce z Francie, Anglie, africké bubny, australskou hudbu domorodců, indiánské rytmy ale také českou dechovku. Každá třída přednesla báseň nebo píseň o daném světadílu. A tak Zajíčci zatančili a zazpívali Červený šátečku, Myšky - Paviáni, to jsou páni, Krtečci - To je on, malý slon, Lišky - Jó, třešně zrály a Ježečci - Vida pana klokana.

Děti byly velmi aktivní, zapojili se i mnozí rodiče a pomohli s obrázky, literaturou nebo zapůjčením CD a DVD. Vytvořené panely k projektu jistě najdou využití i při dalších aktivitách v MŠ.                                                                             Petra Lišková

—————

Zpět