Podzimníčkova tajemství

06.12.2010 06:50

 

           

    Na závěr podzimního období jsme pro děti připravili zábavné dopoledne plné úkolů a soutěží v rámci školního projektu Podzimníčkova tajemství.

   Nejprve jsme se společně přivítali se skřítkem Podzimníčkem, který byl smutný, že nemá kamarády. Děti mu proto přinesly pro radost zvířátka vyrobená z listů, přednesly mu podzimní básničky a slíbily mu ozdobit kabátek. Počasí nám nepřálo a proto děti připravené úkoly plnily v prostorách celé mateřské školy - zopakovaly si znalosti o svém těle, poznávaly a třídily ovoce a zeleninu, procvičily si v jednotlivých úkolech vědomosti o podzimní přírodě a přírodninách, řešily úlohy vztahující se k Lovosicím, pozorovaly pokus se žížalami, třídily odpad a také si zasportovaly.

        Veselou náladu děti Podzimníčkovi vrátily ozdodením kabátku podzimními listy, na které průběžně během projektu získávaly razítka za splněné úkoly a společnou podzimní písničkou. Zjistili jsme, že o podzimu víme spostu zajímavých informací, známe svoje město a dokázali jsme, že víme, jak se máme chovat v přírodě. Všechny děti byly odměněny obrázkem s magnetem a pexesem.

                                                                                                                                                                             E.P.

—————

Zpět