NÁŠ PROŽITÝ ADVENT

28.12.2015 19:09

Čekání na Ježíška si děti ve školce krátily zpěvem a poslechem vánočních koled, pečením a zdobením perníčků, výrobou vánočních ozdob a dárečků. Užily si legraci s čerty a Mikulášem a blížící se nejkrásnější svátky odpočítávaly na adventních kalendářích.

Aby si děti ještě více přiblížily atmosféru Vánoc, zazpívaly si společně s rodiči a prarodiči na Václavském náměstí koledy.

Konečně nastal očekávaný den, kdy jsme se všichni sešli na školní zahradě a čekali na Ježíška u vánočního stromečku, který si děti ozdobily svými ručně vyrobenými ozdobami. U vánočního stromečku zazpíval pěvecký sbor Skřítci několik koled, děti ze třídy Žabek zahrály scénku O zrození Ježíška a Ježečkové přednesly básničky o sněhulácích s pohybovým vyjádřením. Paní kuchařky připravily pro rodiče malé občerstvení a děti společně přivolaly Ježíška, který jim nadělil dárky. Druhý den děti ještě čekala vánoční besídka s nadílkou na svých třídách. Ježíšek skutečně přišel...                                                                       J. Carová

—————

Zpět