Městská policie v MŠ

25.04.2014 06:18

Dopoledne 22. dubna navštívili mateřskou školu na naše pozvání příslušníci Městské policie Lovosice. Již od rána se děti na jejich návštěvu těšily. Strážníci dětem vyprávěli o své práci, co je její náplní, jaké pomůcky používají. Představili dětem radar na měření rychlosti, alkoholtestr, defibrilátor, názorně předvedli manipulaci se sítí na odchyt zatoulaných psů i další potřebné vybavení ( autolékárničku, žebřík a další).

Děti měly možnost vyzkoušet si přilbu, potěžkat si neprůstřelnou vestu nebo obušek a vyzkoušet si manipulaci s ním, někteří si dokonce na vlastní kůži vyzkoušely, jaké to je mít nasazená pouta. V průběhu celé přednášky děti bedlivě naslouchaly zkušenostem strážníků s neposlušnými řidiči, chodci, výtržníky apod. Vyslechly si varování před nálezy nebezpečných předmětů nebo injekčních stříkaček.  Tím nejzajímavějším pro děti však byla policejní vysílačka, spuštění sirény a nejvíc si užily posezení v policejním autě.

Strážníkům Městské policie Lovosice velice děkujeme, přejeme co nejméně nepříjemných zásahů a těšíme se na další spolupráci.

                                                                             Marcela Salačová

—————

Zpět