Knížka jedna hezčí než druhá aneb novinky v naší školní knihovně

04.04.2017 17:06

Rodiče, čtete denně svým dětem?

Představuji nové dětské knihy, které našly domov v naší „školkovské“ knihovně.

Všechny novinky si můžete pro radost vašim dětem vypůjčit zdarma v MŠ. Zastavte se a potěšte děti zajímavými příběhy s krásnými ilustracemi.

Před uložením do knihovny vám knížky ještě představíme v hale MŠ.

 

O ježkovi, který se ztratil

Příběh ježka Bodlinky, který se ztratil. Na své cestě potkal nové kamarády – zajíce Jetelíka a veverku Danušku. S nimi prožil nová dobrodružství a nakonec s nimi zůstal bydlet u starého dubu, houštiny plné voňavého listí a políčka plného jetele.

Jak myška učila zvířátka číst

Naučila myška zvířátka číst? Kdo zachránil zajíce před hladovou liškou? Co se zdálo hodnému pejskovi Alíkovi?

Jak šli zajíci do školy

Chceš vědět, kdo zachránil broučkův pelíšek před velkým černým broukem? Co se krtkovi v zimě zdálo? Proč se ježci smáli nebo co se stalo, když sluníčko ráno zaspalo?

Kdo přečte ježečkovi pohádku?

Co myslíš, kdo přečte ježečkovi pohádku? Proč tučňáci kroutí hlavou? O neposedném hrošíkovi nebo jak se myšáček koupal ve vaně.

O zvířátkách a jiné příběhy

Na 55 různých příbězích se děti seznamují s vlastnostmi jako např. domýšlivost, vděčnost, lstivost nebo tvrdohlavost.

Skřítkové z kamenné hůrky

Příběhy skřítků Rybízka a Šťovíčka tě zavedou do Kamenné hůrky a k jejich přátelům. Dozvíš se, co všechno si na nás příroda během roku umí nachystat, co se stane, když si duha roztrhne svůj duhový závoj nebo když ozvěna ztratí hlas. Rybízek se Šťovíčkem si pohrají s Meluzínou, vyzrají nad mrazem, naučí včelku Matyldu slušnému chování nebo pomohou žabce Barče a víle Klotynce z nesnází.

Alžběta, popleta

Malá Bětka je na světě teprve tři roky, ale má velkou fantazii, a tak, když potřebuje kamaráda, má ho. S beránkem z oblohy, z duhového mostu, prožívá všední dny plné nevšedních objevů jeho zdánlivě popleteným způsobem.

Bukvínkova dobrodružství

Hlavní hrdina, chlapeček Bukvínek, narozený v bukovém lese a malý právě tak jako ukazováček, se rozhodne jít do světa. Bukový les už je mu malý a okoukaný. A tak Bukvínek bloumá po světě.

Co mě čeká ve školce

Veselé příběhy Kačenky a jejích kamarádů nás zavedou do jedné malé školičky. Děti poznají, jaké to tam je a že se rozhodně nemusejí ničeho bát.

Julinka a Rek

Julinka a Rek jsou psí kamarádi, kteří zažívají řadu dobrodružství. Vydej se s nimi na plavbu parníkem, do ZOO, na houby nebo sáňkovat. Psí kamarádi tě naučí spoustu užitečných věcí.

Mokré pohádky

Dvacet "mokrých" pohádek Zuzany Pospíšilové má společné téma - vodu. Ať už jde o rybník, tůňku, potok, moře, déšť, kroupy, mlhu nebo kapku potu, s každou podobou vody připlouvá do této knížky jiný pohádkový příběh a jiná vodní bytost.

Myška Peliška a myška Dobříška

V jedné obyčejné kuchyni žijí myška Peliška a myška Dobříška. Není ale myš jako myš.

Od pohádky k pohádce

Bylo nebo nebylo? Stalo se to nebo nestalo? Víš, proč všechna kouzla ze světa zmizela a jediné kouzelné slovo, co nám zůstalo, je PROSÍM? Jak Janek přechytračil čerta Kakabuse?

Pohádky se zvířátky

Nech se vtáhnout do světa krásných pohádek, jejichž hlavními hrdiny jsou zvířata – vlk, drak, velbloud, medvěd, veverka, lev, žabky, ježci a králíci.

Prázdniny s dráčkem

Mohly to být prázdniny jako každé jiné. U babičky a dědečka na vesnici čekají na Vojtíka pokaždé nejen jeho kamarádi - koza, králíci, pes, ale i spousta dobrodružství. Tentokrát si ale Vojta najde úplně nového kamaráda a ne jen tak ledajakého! Z tečkovaného vajíčka, které Vojta našel za stodolou.

Příběhy o malém medvídkovi

O ranním vstávání a hraní. O cestě na slunečný jih. O překvapení k narozeninám. O večerní přípravě do postýlky.

Skřítci školkovníčci

Než se řádná školka naplní dětským smíchem, nastěhují se do ní školkovníčci – skřítci pro radost i útěchu malým dětem. Školkovníčci Krasotinka, Kutílek a Ufňukánek si našli domov ve školce Zvonečce. Přes prázdniny spali pod kostkovanou duchnou a kvůli špatně nastavenému budíku zaspali první školní den.

Tafík a obří miminko

V surikatí noře panuje naprostý zmatek. Nejenže sloni podupali babiččin zeleninový záhonek, ale navíc se jim u surikat něco ztratilo. Něco obrovitánského: sloní miminko!

Přeji příjemné zážitky s našimi novými knížkami a děti, ať se vám krásně po vyslechnutých pohádkách od maminky nebo tatínka usíná. Až si knížku doma přečtete, nezapomeňte k ní nakreslit obrázek a předat ho paní učitelce, ve školce si ho vystavíme.                HB

—————

Zpět