Cvrčkova zahrádka ožila

30.09.2014 06:20

    Dlouhodobá rekonstrukce naší školní zahrady došla ve středu 24. 09. 2014 do závěrečné fáze a to ke slavnostnímu otevření pro děti. Odpolední akce se odehrála za velké účasti rodičů a přátel školy. Za krásného slunného počasí přivítala ředitelka školy zástupce zřizovatele MŠ. Starostka města, paní Lenka Lízlová nakrojila Cvrčkův dort a společně s ředitelkou školy přestřihla symbolickou pásku. Následovalo vystoupení dětí z pěveckého sboru Skřítci, dramatizace básně Polámal se mraveneček v provedení dětí ze třídy Žabek a děti z kroužku Průzkumníček si zasadily své první byliny do bylinkária. Seznámili jsme také všechny přítomné s Cvrčkovým desaterem zásad, jak se máme na zahradě chovat. Proč vlastně Cvrčkova zahrádka? Cvrček se stal patronem celé zahrady, školní vzdělávací program naší školy se odvíjí od pohádek O Krtečkovi a názvy jednotlivých tříd MŠ jsou odvozeny od aktérů krtečkových příběhů – Zajíčci, Myšky, Krtečkové, Žabky a Ježečci – tedy společně s cvrčkem jsme všichni nerozluční kamarádi.

    Děti si mohly během zdařilého odpoledne vyzkoušet zdolání dřevěných prolézaček, houpací hnízdo, chůzi přes lanový most, svezly se na lanové dráze, soutěžily na dopravním hřišti, kreslily na velké tabule. Spolu s rodiči mohly děti zkoumat lupami některé exempláře hmyzu a prohlédnout si hmyzí domeček. V pergole byla připravena tvořivá dílna, kde si mohly děti společně s rodiči i ostatními návštěvníky vyrobit různé podzimní dekorace z velkého množství přírodnin, které z velké části na tuto akci přichystaly samy děti. Jako překvapení pro všechny přítomné bylo připraveno bubnování v kruhu. Rytmický zvuk cca 30 bubnů skvěle dotvářel atmosféru celé akce. V neposlední řadě již tak příjemnou náladu středečního odpoledne doplnil raut s ochutnávkou velkého množství dobrot připravených kuchařkami naší školy. Cvrčkova zahrádka ožila, určitě si ji ještě rozšíříme o další aktivity, těšíme se tedy na každodenní společné hry.

    Jménem dětí děkujeme Městu Lovosice, zřizovateli mateřské školy, za celkovou realizaci rekonstrukce zahrady, za úsilí a finanční prostředky vložené do akce a za skvělý ovocný dort, který paní starostka na slavnost dětem přinesla. Zhotoviteli, firmě JPL Ladislav Pokorný Malé Žernoseky, sponzorům, firmě Credo Malé Žernoseky a paní Vosické, která pro děti upekla nádherný Cvrčkův dort.

                                                                                                         Petra Lišková, uč. MŠ

—————

Zpět